Roofvogel op school te Ingooigem

Toen meester Davy op laatste dag van de vakantie op school toekwam, zag hij een zieke roofvogel op de speelplaats zitten. Meteen nam hij contact met meester Carlos (Vichte) en die wist te vertellen dat het een zieke wespendief was. Het jonge beestje kan van het noorden van Europa komen op weg naar Afrika. Meester Carlos nam de vogel mee en brengt hem naar een vogelcentrum in Merelbeke.

De zeldzame wespendief revalideert nu in het vogelopvangcentrum van Merelbeke. Hij kreeg de eerste zorgen toegediend. (maagvoeding met sonde, zoutoplossing ingespoten, antibiotica, …) Op de foto kan je zien dat hij ook reeds een honingraat aangeboden kreeg.
Dat is zijn voedsel. Hij eet ook wespen en larven van wespen.
De verzorger denkt dat de wespendief over 2 tot 3 weken terug op krachten zal zijn om zijn lange trektocht naar tropisch Afrika verder te zetten. Van een geluksvogel gesproken …