Dansen en zingen voor ‘savedbythebell’

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom lieten wij vandaag op de internationale dag van de leerkracht, maandag 5 oktober de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

Alle kinderen hadden een bel of een rammelaar (plastiekflesje met knopen of bierkroontjes erin) of iets anders waarmee ze konden schudden. Het was een luid signaal, maar niet zomaar…

In de klassen staan we er even bij stil. Hoe lastig school ook kan zijn, toch mogen we gelukkig zijn dat we deze kans krijgen. Wij leren lezen, schrijven, rekenen en redeneren, sleutels voor de toekomst!

In andere landen is het vaak zo niet, of niet voor de meisjes… En die tienduizenden vluchtelingen die letterlijk aanspoelen? En zij die in de vluchtelingenkampen blijven? Krijgen die kinderen een kans voor onderwijs?

Lees ook eens het artikel in het Nieuwsblad en klik hiervoor op onderstaande link :
artikel het Nieuwsblad

of bekijk het filmpje :