Welkom

Het team van VBS De Ranke heet u welkom in onze school.
Fijn dat u even langskomt. Wilt u kennismaken met onze school?
Zoekt u wie we zijn en wat we doen? Surf dan door onze website en ontdek onze school (en haar afdelingen) met een hart voor kinderen!

De scholen bevinden zich in de pittoreske omgeving van het oude Romaanse kerkje, het Oud Kasteel en het Beukenhof. 

De wijnstok en de ranken  (Joh. 15, 1-8)
“Ik zal niet altijd bij jullie zijn,” zei Jezus op een dag. Wij durfden niet te vragen wat hij bedoelde. Had hij het over weggaan of over doodgaan?
Het leek ons allebei heel erg. Wat moesten wij doen? Hoe moesten wij verder leven als Jezus niet meer bij ons zou zijn? Zouden wij ooit nog over God kunnen vertellen zoals hij dat deed?
Jezus zag ons zwijgend bij elkaar zitten en hij begon te vertellen: “Jullie weten toch hoe druiven groeien?
Een wijnstok komt uit de grond en wordt langs een muur geleid en daaraan groeien ranken en aan die ranken komen druiventrossen.
Ik ben een wijnstok en God, mijn Vader, is de baas van de wijngaard, de wijngaardenier. Als één van mijn ranken geen druiventrossen draagt, snoeit hij die rank weg. Maar jullie zijn ranken die echt bij mij horen. Jullie hebben zo vaak naar mij geluisterd dat jullie echt met mij verbonden zijn. Als jullie losraken van mij, dan verliezen jullie de moed of zijn jullie bezig met stoute dingen.
Zolang jullie verbonden blijven met mij, zullen jullie vruchten dragen en goede dingen kunnen doen. Dan horen jullie ook bij God.
Uit kinderbijbel ‘Het grote avontuur van God en Mens’ van Kolet Janssens